Amaretto/
​Persika paj

Paj deg:
5 dl mjöl
2 tsk salt
1½ dl kyld vegetabiliskt matfett
½ dl isvatten (plus ytterligare vid behov)

Fyllning:
1/4 dl Amaretto syrup
4 st mogna persikor, skalade & skivade
2 msk mjöl
1 äggula
1 msk mjölk

Blanda mjöl och salt tillsammans i en blandningsskål. Skär matfett i bitar och tillsätt i blandningen. Tillsätt vatten en matsked i taget och blanda bara tills degen hålls ihop. Slå in degen i plast och förvara i kylskåp i ca 30 minuter innan du kavlar ut.

Värm ugnen till ca 200 grader. Kavla ut halva degen till botten i pajformen och skär bort kanterna. Blanda persikor, syrup och mjöl och fyll pajskalet med blandningen. Kavla ut den andra halvan av degen och bilda locket och lägg över pajen. Vispa äggulan med mjölken och pensla locket. Nagga locket. Baka i 1 timme. Låt svalna i 1 timme innan servering.

Recept från Torani

Tiramisu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vulputate tortor in nulla lacinia ac blandit massa condimentum. Donec pharetra adipiscing ante, ac convallis justo bibendum et. Cras dignissim fringilla consequat.
Pellentesque id tortor ut dui feugiat aliquam et sed leo. Quisque faucibus aliquet imperdiet. Nullam lacus neque, pellentesque non ultricies ac, suscipit vitae diam.
Nunc sapien mauris, imperdiet ac pellentesque quis, facilisis non sapien. Maecenas congue vehicula mi, id luctus mi scelerisque nec. Cras viverra libero ut velit ullamcorper volutpat. Maecenas ut dolor eget ante interdum auctor quis sed nunc. Proin faucibus, mauris vitae molestie sodales, erat nisi rhoncus justo, in placerat turpis elit sed eros.
Mauris molestie, justo et feugiat rutrum, arcu metus dapibus quam, sollicitudin tempus tortor dolor et nibh.