Varma kaffedrinkar

Amaretto Latte Café a la Pompadour Caffé Latte

2 espresso
2 msk Amaretto syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken.

Recept från Torani

Exklusivt & väl värt att pröva - 1 port

15 g mörk choklad
1 dl mjölk
1 dl nybryggt kaffe (drygt en dubbel espresso)
Kardemumma till garnering

Smält blockchoklad och mjölk på svag värme i en kastrull. Blanda i det nybryggda kaffet och häll blandningen i en stor kopp. Krydda försiktigt med mald kardemumma.

Recept från vem vet var

Amerikansk Caffé Latte - Kaffe & kardemumma är en delikat kombination

Gör en espresso eller en liten kopp extra starkt kaffe. Blanda 1-2 krm mald kardemumma i mjölken. Skumma mjölken eller värm och vispa. Häll kaffet i en stor kopp och fyll med mjölk. Sockra om du brukar använda socker i kaffet.

Recept från Alrp

Cappuccinomix Kanelkaffe Cinnamon Latte

Cappuccinomix med gräddglass. Efterrätt med kaffe, eller bara en smaskig cappuccino.

1 cappuccino
Vispgrädde
Citronmeliss
Gräddglass
Nötkross

Recept från Siaglass

Lättblandat & gott - 4 port

6 dl starkt kaffe
2 tsk mald kanel
2 dl het mjölk
8 bitar Råsocker

Häll kanelen i bryggtratten tillsammans med kaffebönorna och brygg därefter ett riktigt starkt och gott kaffe. Lägg 2 bitar socker i varje kopp. Häll på kaffet och mjölken. Njut!

2 espresso
2 msk Kanel syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken.

Recept från Torani

Chocolate Éclair Chocolate Latte Coffee Vanilla

Chocolate Éclair Café Au Lait

½ dl fransk rostat kaffe
1 ½ msk Chocolate Milano syrup
1 msk French Vanilla syrup
½ dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde.

Recept från Torani

2 espresso
2 msk Chocolate Milano (eller Crème de Cacao) syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde.

Recept från Torani

Kaffe med vaniljsmak är en delikatess - 1 port

1 dubbel espresso
1,5 tsk vaniljsirap
1,5 dl varm vispad eller skummad mjölk, 3%
1 tsk kakao eller O'Boy

Häll espresson i ett högt glas. Rör ner sirapen. Om du inte har sirap kan du prova med en tsk vaniljsocker plus 1-2 tsk vanligt socker. Toppa med vispad eller skummad mjölk. Garnera med kakao. Servera med en lång sked.

Recept från Arla

Dublin Ditty Fudge Ripple Mocha Havanna

2 espresso
1 msk vanilj syrup
1 msk Irish cream syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken.

Recept från Torani

2 espresso
2 msk vanilj (eller French Vanilla) syrup
1 msk Chocolate Milano syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde.

Recept från Torani

Använd romsirap eller kanske riktig rom

1 dubbel espresso
1,5 tsk romsirap
1,5 dl vispad eller skummad varm mjölk, 3%

Om du inte har romsirap hemma kan du byta ut det mot riktig rom eller ett par droppar romessens plus någon tsk socker. Häll upp espresson i ett högt glas. Rör ner sirap eller romessens och socker. Häll över mjölken. Rör om försiktigt och toppa med lite mjölkskum. Servera med lång sked.

Recept från Arla

Hazelnut Latte Hazelnut Decadence Irish Cream

2 espresso
2 msk hasselnöt syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken.

Recept från Torani

2 espresso
1½ msk hasselnöt syrup
1 msk Crème de Cacao syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde.

Recept från Torani

Irish cream latte

2 espresso
2 msk Irish cream syrup
1 dl mjölk

Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken.

Recept från Torani

Mint Coccacino Mocca Latte  
 

Mintchoklad & kaffe - istället för godis

1 dubbel espresso
l,5 tsk chokladsås eller O'Boy blandat med en tsk mjölk
1,5 dl vispad eller skummad varm mjölk, 3%
3 msk vispgrädde
2 tsk mintströssel eller krossad choklad

Sirapen kan bytas ut mot mintchoklad, exv två AfterEight och eventuellt en tsk socker.
Häll upp espresson i ett högt glas. Spruta chokladsås längs glasets insidor, häll över den varma mjölken. Häll i sirapen eller lägg i mintchokladkakorna. Rör om. Toppa med grädde och garnera med strössel eller krossad choklad.

Recept från Arla

Choklad & vispgrädde dubbel espresso - mmm...

1 dubbel espresso
1 cm chokladtopping (eller 1-2 msk O'Boy)
3 dl mjölk
Vispgrädde
Kakao

Blanda espresson och chokladtoppingen i ett högt glass. Fyll upp med ångad mjölk. Toppa med vispad grädde och pudra med kakao. Vira en servett runt glaset. Servera med en lång sked.

Recept från Skånemejerier